Nu kan du omregistrere via nettet
Skrevet af MTeis d. 26.11.2012
Det er nu muligt at foretage privat ejer- og brugerskifte i Motorregistret via SKATs hjemmeside. Kilde: FDM
Udvidet nyhedstekst
Når du køber en brugt bil eller et andet køretøj med nummerplader, skal du som ny ejer omregistrere bilen inden tre uger. Omregistreringen kan nu foretages direkte i Motorregistret, og man skal derfor ikke bruge en blanket.

Du kan selv omregistrere de fleste køretøjer på nettet ved at logge på TastSelv på SKATs hjemmeside med NemID. Du skal bruge køretøjets registreringsattest og dit dankort, og det er kun personer over 18 år med et cpr-nummer og NemID, der kan betjene sig selv i Motorregistret.

Det private ejer- eller brugerskifte kan ikke foretages via nettet på bl.a. lastbil, traktor og køretøjer med nedsat eller ingen afgift.

Kun køber kan omregistrere.
Når man er blevet enig om en handel, logger køberen sig på Motorregistret og registrerer sig selv som primær ejer. Hvis andre ejere eller brugere skal være registreret på køretøjet, skal de give fuldmagt i Motorregistret. Det er kun den person, der skal stå som køretøjets primære ejer, der kan omregistrere i Motorregistret.

Hvis du som sælger vil være helt sikker på, at køberen omregistrerer bilen, kan I gøre det med det samme i Motorregistret. Omregistrerer køberen ikke bilen inden tre uger, kan man bede SKAT om at afmelde bilen.

Det koster 340 kr., når du selv omregistrerer på nettet, men ønsker du ikke at gøre det selv, koster det 380 kr., når SKAT eller en nummerpladeoperatør skal omregistrere for dig.

http://www.fdm.dk/nyheder/nu-kan-du-omregistrere-nettet